Termékek Menü

Csomag szállítás kirándulásokhoz, utazáshoz

Csomag szállítás kirándulásokhoz, utazáshoz Egy motoros kirándulásra nem egyszerű összepakolni. Kevés a hely, és általában sok mindent el kell vinni. Ráadásul gyakran térünk vissza ajándéktárgyakkal utazásainkról. Íme 8 javaslat, hogy mit csomagoljunk egy motoros kiránduláshoz.

CSOMAGOLÁSI LEHETŐSÉG EGY MOTOROS KIRÁNDULÁSHOZ
Egy motoros kirándulásra nem egyszerű összepakolni. Kevés a hely, és általában sok mindent el kell vinni. Ráadásul gyakran térünk vissza ajándéktárgyakkal utazásainkról. Íme 8 javaslat, hogy mit csomagoljunk egy motoros kiránduláshoz.
Mit kell csomagolni egy motoros kiránduláshoz, hogy minden szükséges dolgot vigyen – ezt a kérdést teszi fel mindenki, aki hosszabb motorozást tervez.
Azonban sokféleképpen csomagolhatunk motorkerékpáros kirándulásra. Minden attól függ, hogy meddig és hova mész, milyen motorod van, és hogy egyedül vagy utassal utazol. Az alábbiakban bemutatjuk a legnépszerűbb motoros poggyász opciókat:


Merev szilárd oldalsó táskák
Ez a legbiztonságosabb és legelterjedtebb módja a motoros cuccpok szállításának. A kemény műanyagból vagy alumíniumból készült merev csomagtartók hatékonyan védi a cuccodat az illetéktelenektől, és védik az esés következményeitől is. Ennek a megoldásnak a hátránya a motorkerékpár jelentős méretnövekedése, ami komolyan hátráltatja a zsúfolt utcákon való közlekedést és rontja a tapadást.


Merev "nyereg" oldaltáskák
A cirkálók,  és klasszikusok tulajdonosai által gyakran használt megoldás. A vastag bőrből vagy anyagból készült táskák meglehetősen hatékonyan védik a tartalmát a tolvajoktól, és valamivel rosszabbak az esőtől és eséstől. Általában kisebb a kapacitásuk, mint a merev csomagtartóknak, és kiszélesítik a motorkerékpár körvonalát.


Puha oldaltáskák
Ez egy olcsó és meglehetősen hatékony módja néhány alapvető dolog szállításának. Léteznek rács nélküli táskák és olyanok is, amelyekhez keret kell. Az előbbiek általában sokkal kisebb kapacitással rendelkeznek, mint az utóbbiak. A táskák hátránya az alacsony teherbírás és a korlátozott tartósság. Nem ellenállnak a tolvajoknak, és a csomagtartókhoz hasonlóan megnehezítik a forgalmi dugókon való átjutást.


Hátsó csomagtartó doboz
Maga a felső doboz jó megoldás - nem teszi szélesebbé a motorkerékpárt, csak kis mértékben befolyásolja a kezelhetőségét, és kényelmes hozzáférést biztosít a csomagokhoz. Hátránya az alacsony teherbírás (általában csak 5 kg). Ketten utazva szintén nem ad kielégítő űrtartalmat.


Csomagtároló zsák
A vízálló motorkerékpár hengerzsák egy jó megoldás egyéni motorosok számára, mivel az utasülésre helyezik. Előnye a nagy kapacitás (akár 60 l). Nincs nagy hatással a motorkerékpár körvonalára sem, ami lehetővé teszi a manőverezést a forgalmi dugókban. Hátrányok - zavaró hozzáférés a rejtett dolgokhoz és sajnos - nincs védelem a tolvajok ellen.


Tanktáska és hátsó táska
A tanktáska és a motorkerékpár hátulsó táskája a hasonlóan utas nélkül utazó motorosok számára készült. Egy ilyen készlet űrtartalma hasonló a zsák kapacitásához (összesen 50-60 l), de a kedvezőbb tömeg- és méreteloszlásnak köszönhetően a motorkerékpár jobban kiegyensúlyozott, és ennek köszönhetően könnyebb a a motor kezelés. A tanktáska jobb hozzáférést biztosít a poggyászhoz. Sajnos nem véd a tolvajok ellen.


Motoros hátizsák
Egy jó, azaz hátvédelmet és jó aerodinamikát biztosító motoros hátizsák érdekes csomag lehet egy rövid utazásra. A hátizsák kétségtelen előnye, hogy mindenhová magával viheted, ami egy hegerzsák vagy egy tanktáska plusz egy táska esetén nem mindig lehetséges. Hátránya a kis csomagkapacitás, ami maximum egy hétvégére elég. A hátizsák is nagy gondot okoz a sok helyet foglaló utasnak.


Poggyászháló
A legolcsóbb közül a legolcsóbb, de mégis elég hatékony módja a poggyászszállításnak motorkerékpáron. A motorkerékpár elemeire horgokkal rögzített háló kisebb sebességnél is hatékonyan tartja a csomagokat. Előnye az alacsony ár mellett a kis méretek is. Hátránya a poggyász instabilitása nagyobb sebességnél és nagyobb súlyoknál, a lopásgátló védelem hiánya.