Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Garancia

Garancia

Garanciális feltételek 
HIVATALOS  MAGYARORSZÁGI GARANCIA a vásárolt termékhez.

Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk!

Az általunk forgalmazott termékekhez a garanciát, a gyártók magyarországi importőrei biztosítják Önnek. Így Ön élvezheti a szervizháttér biztonságát és a terméktámogatásokat. Csak ez a fajta garancia biztosítja, hogy szükség esetén, a vásárolt terméket a lehető legrövidebb időn belül szakszerűen megjavítsák vagy tudjuk újra cserélni ha a szakszerviz úgy dönt!

Az általunk forgalmazott új teljes értékű termékekre minimum 6 hónap jótállás adunk. Az ennél hosszabb jótállási időt az érintett termékeknél külön jelöljük! A jótállási idő kezdete a számla és a jótállási jegy dátuma. Ettől eltérő:

A 151/2003. /IX.22./ Korm.rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról Melléklet 8. pontja szerint: közlekedési eszközök 10.000 Ft eladási ár felett, így különösen kerékpár, elektromos kerékpár,, elektromos roller, quad, motorkerékpár, segédmotoros kerékpár, személygépkocsi, lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi, utánfutó, /29.pont/ az előzőekben felsorolt termékcsoportokhoz tartozó termékek tartozékai és alkotórészei 10.000 Ft eladási ár felett. Ezen összeghatár allatt a vásárlástól számított hat hónapig szavatossági igény érvényesíthető.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0300151.kor

2021.01.-től a főbb változások: https://www.pwc.com/hu/hu/sajtoszoba/2020/jotallasi-igeny-szabalyok-kereskedok-2021.html
    
A fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően a termékek 72 órán belül észlelt meghibásodása esetén a meghibásodott termék cseréjére kötelezett a gyártó.
  
Jótállási, szavatossági igény az alább felsorolt iratok együttes bemutatásával érvényesíthető:

-    A termék teljes gyári csomagolása minden gyári kiegészítővel /amennyiben van ilyen/
-    A  nyugta vagy számla egy példánya
-    A cégünk által kiállított jótállási jegy, ha kapott a termékhez
-    A termékhez gyárilag mellékelt GYÁRI GARNCIA JEGY, ha a termék rendelkezik ilyennel

-   Szakszervíz által kiállított beszerelési számla, alkatrészek esetén hiba megállapítási jegyzőkönyv is
-   Elektromos alkatrészek esetében csak motorkerékpár elektromos szakműhely által kiállított beszerelési számla és hiba megállapítási jegyzőkönyv
 
Ezek részleges vagy teljes hiánya esetén nem tudjuk a szavatossági, garanciális és jótállási igényt elfogadni! 
 
 Egyes termékek esetén, - kapcsolódó termékeknél pl. féktárcsa-fékbetét, lánc-lánckerék.stb., vagy párban használatos alkatrészeknél pl. teleszkóp, stb. csak a kapcsolt, együttműködő alkatrészek együttes vásárlása és beépítése esetén érvényesíthető a garancia. Ennek hiánya esetén nem érvényesíthető a garancia. Erről bővebben a kollégáink szóban adnak felvilágosítást.
Szövet motoros ruházatnál, nadrág, kabát esetén amennyiben a varrás mellett a szövet szálak elcsúsznak, szétnyílnak, ezek elsősorban az ülepnél, combnál, has tájékon mell résznél jelentkeznek, nem tudunk garanciát biztosítani, mivel ezek a nem megfelelő méret használatból erednek!


A garanciális problémával cégünknek behozott termékeket továbbítjuk a cégünknek garanciális hátteret biztosító beszállítónkhoz, aki intézkedik ezek mielőbbi javíttatásáról a vonatkozó jogszabályok betartása mellett. A garanciális javítások, átvizsgálások átfutási ideje jellemzően 1-2 hét, de a szervizek fenntartják a jogot arra, hogy ez az időtartam indokolt esetben hosszabb is lehet.

A 72 órás csere csak azokra a termékekre vonatkozik, amelyek meghibásodása rendeltetésszerű használat során történt . A nem rendeltetésszerű használatból fakadó meghibásodások ( pl. leesés következtében összetört, beázott, ráléptek, stb. ) cseréjének elkerülése miatt a gyártók, forgalmazók csak a hivatalos szerviz szakvélemény alapján vállalják a 72 órás cserét. Ennek megfelelően a további teendők a termék 72 órán belüli meghibásodása esetén:

Az észlelt meghibásodást be kell jelenteni a forgalmazó (eladó), gyártó/ importőr telefon számán vagy a központi szakszervizénél (bővebb információ telefonszám a termékhez mellékelt garancia levélben van). Ha a szerviz kivizsgálása alapján a bejelentés jogos, a gyártó vállalja a termék azonnali cseréjét.

Amennyiben egyértelmű, hogy rendeltetésszerű használat következtében történt a 72 órán belüli meghibásodás akkor természetesen azonnali cserét biztosítunk.

Amennyiben nem egyértelmű a rendeltetésszerű használat, akkor Webáruházunk is csak a hivatalos szakszerviz szakvéleményének ismeretében vállalja a meghibásodott termék 72 órán belüli meghibásodás cseréjét.

A termék meghibásodása esetén a csomagolásban lévő, vagy a számlával együtt Önnek átadott garanciajegy tájékoztatásának megfelelően kell eljárni.

Téves vásárlás esetén, nem megfelelő alkatrész, termék vásárlása esetén, vagy téves árukiadás miatt garanciális igény nem érvényesíthető.
Nem megfelelő termék vásárlása esetén 3 munkanapon belül egyedi elbírálás alapján cserélünk, visszavásárolunk.
Téves árukiadás esetén a terméket 3 munkanapon belül - nem kipróbált, felszerelt, használt állapotban - eredeti, bontatlan csomagolásban azonnal visszavesszük, becseréljük. 
    
Portósan küldött csomagokat nem vesz át Webáruházunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

A garanciális visszajuttatás költségeit minden esetben a vásárló állja. Természetesen, ha a visszajuttatást követően kiderül, hogy anyaghibáról, vagy a garanciális feltételek alá eső problémáról van szó, akkor a webáruház utólag megtéríti a szállítás költségét.  

Harmadik fél által javított, vagy szakszerűtlen kezelésből, beállításból és a garanciális feltételek alá nem eső problémák esetén a szállítás költségét nincs módunkban megtéríteni.

Amennyiben a szavatossági, vagy jótállási idő valamely terméknél nem került feltüntetésre, úgy annak jótállási vagy szavatossági ideje iránt érdeklődjön telefonon az ügyfélszolgálaton.
Az értékcsökkent, akciós árakat kifutó vagy túltárolt termékek esetében alkalmazunk, melyeknél minőségi hiba is előfordulhat. Így ezekre a termékekre termékszavatosságot vállalunk.
 
Szállítási hiba /pl.bögre, korsó törött állpotban érkezik, ennek a csomagoláson nyoma kell hogy legyen, lábnyom, benyomódott doboz, stb/ esetén minden esetben csak az átvételkor a futárszolgálat által felvett jegyzőkönyv esetén tudunk bármilyen reklamációt elfogadni. Ennek hiányában minden esetben -mivel ép sértetlen állapotban vette át a küldeményt- elutasítjuk reklamációját. Üzletünkben kamera rendszer működik, a termék épségét a csomagoláskor kamera felvételekkel, fotóval tudjuk igazolni.