Termékek Menü

Motorozás őszi időszakban

Motorozás őszi időszakban Motorozás őszi időszakban

Motorozás őszi időszakban
Eljött az ősz. Hideg van és esik, de… ez azt jelenti, hogy fel kell hagynod a motorozással? 
Úgy látszik, nincs rossz idő és csak rosszul öltözött motorosok. Javasoljuk, hogy milyen kiegészítőkkel szerelje fel magát és motorját, hogy kíméletesen túlélje ezt a súlyos időjárási változást.

Termoaktív fehérnemű
Előnyeit régóta értékelik a sportolók, különösen a rendkívül alacsony hőmérsékleten versenyzők. Leggyakrabban tökéletesen illeszkedő, hosszú ujjú pólók, hosszú nadrágok, zoknik és balaklavák formájában fordul elő. Speciális szintetikus szálakból készült, amelyek hatása a felsőruházati membránhoz hasonlítható. A test körül felgyülemlett nedvességet kifelé szállítja, és megakadályozza annak visszajutását. Ennek eredményeként bőrünk száraz marad, és könnyebben tartható állandó testhőmérséklet.
A minőség és az ár között kompromisszumot biztosító termékek a Body Dry sorozat Adrenaline termékei. Ezek a termékek ThermoCool anyagból készültek, a CoolMax és Thermolite szálak kombinációjából, amelyek azonnal elvezetik a nedvességet és szárazon tartják a bőrt. Ennek köszönhetően minden körülmények között állandó hőmérsékletet biztosítanak a felhasználó számára. Rugalmasak, tökéletesen alkalmazkodnak a test formájához, ugyanakkor sok mosás után sem veszítik el ezeket a tulajdonságokat. Varratmentes technológiával készültek, így nem csípnek, szúrnak és nem hagynak nyomot a bőrön. Kaphatók Adrenaline Body Dry Extreme változatban is, amely még alacsonyabb hőmérsékleten való használatra készült. Vastagabb anyagból készült, és még jobban tartja a hőt.

Eső overall
Szakadó esőben nem a legkellemesebb a motorozás, és azért, hogy megóvjuk a motoros ruházat külső rétegét, valamint magunkat - a nedvesedéstől, érdemes a megfelelő esőruhát beszerezni.

Nyakvédő, Csősál
A nyak kritikus pont a testen, különösen hideg időben történő motorozásnál. Ez egy olyan hely, amelyet általában nem véd a hétköznapi motoros ruházat, ezért a test kihűlésének megakadályozása érdekében érdemes megfontolni egy speciális, szélálló gallér beszerzését. Egy ilyen termék általában több rétegből áll, így szabadon konfigurálhatja a magasságát. Érdemes megemlíteni az ilyen nyakvédő csősál univerzális használatát is - ha nem motorozunk vele, vihetjük kerékpárra vagy téli szórakozásra, például síelésre.

Fűtött markolat
Gyakran még a jó kesztyű ellenére is a hideg és esős napokon történő vezetésnél a kéz lehűlése lehet a legnehezebb. Többféleképpen is gondoskodhat róluk. Ezek közül a legegyszerűbb az enduro motorkerékpárokból ismert műanyag kézvédők felszerelése a kormányra. A különbség kolosszális lesz - az ilyen burkolat mögött érzékelhető hőmérséklet nagyon egyértelműen növekszik. Választható még az ún muffok, vagyis egyfajta, kissé sütőkesztyűre emlékeztető puha kormányhuzat, amiben csúsztatjuk a kezünket. Hatékonyan védenek a kedvezőtlen külső tényezők ellen, egyetlen hátrányuk az, hogy meg kell jegyezni a kormányon lévő kapcsolókat, amelyek egy ilyen muffban maradnak. A harmadik lehetőség, amely nagyon népszerű a motorosok körében, az elektromosan fűthető markolat.

Motorkerékpár takaró
Ez egy fontos motorkerékpár-tartozék, amivel éjszakai parkoláskor, különösen szabad ég alatti parkoláskor kell és kell is takarnia járművét! A burkolatok védenek a szennyeződéstől és a portól, a megerősített modellek pedig a nagyon kedvezőtlen időjárási körülmények, például erős szél és felhőszakadás ellen is. A burkolattal ellátott motorkerékpár szintén kevésbé csábítja a potenciális tolvajokat.