Termékek Menü

Iridium gyertyák

Iridium gyertyák NGK Iridium IX gyertyákról
Az NGK szinte mindegyik nagy gyártó motokerékpárjához gyárt gyújtó gyertyákat, melyeket folyamatosan tökéletesít, fejleszt. Így készült el az iridium elektródás gyertya, amely széles választékával alternatívát kínál.
A központi elektóda iridiumot tartalmaz. Az iridium előnyei a magas olvadási pontja, az elektromos és hővezető képessége kedvezőbb a többi anyaghoz képest.
Az NGK iridium elektródás gyertyák elektródái kivételesen vékonyak, és lézerrel vannak a központi elektródához hegesztve. 
Az NGK IX iridiumos gyertya egyik nagy előnye, csökkenti a gázadási reakció időt, javítja a motor hatékonyságát, mivel a vékonyabb elektróda miatt több üzemanyag keverék jut az égéstérben, így az hatékonyabb működést eredményez.
Az iridiumos gyertyák másik nagy előnye, hogy megakadályozza a korom lerakódását,
A lerakódott korom elég amint a szigetelés eléri a 450 fokot, ezt nevezik öntisztitó hőmérsékletnek. Ez a hagyományos gyertyáknál ritkán következik be, főleg városi körülmények között. Az NGK IX Iridium gyertyák esetén elektromos kisülés következik be a gyertya burkolata és a szigetelés között ami eltávolítja a korom lerakódást, így az már 450 fok alatt is eltávolodik. 
 Az elektródák eróziója gyakorlatilag nincs, rendkívüli kopásállók, így a gyertya élettartama alatt gyakorlatilag nincs elektróda hézag változás.